Bizonyára te is tudod, hogy megközelítőleg milyen költségekkel járhat egy építkezés vagy egy felújítás. Nem olcsó mulatság, főleg akkor, ha szeretnéd, hogy egy minőségi és időtálló eredmény szülessen. A legnagyobb költségek egyike a stabil és strapabíró alap elkészítése – azonban csak abban az esetben, ha betonból képzelted el!

 

Ma már létezik egy olyan megoldás, amely mindazonáltal, hogy a könnyűszerkezetes házak, a kisebb nyaralók, a mobilházak, a teraszok és a kerti pergolák alapjául szolgálhat, gyors és pénztárcabarát telepítéssel jár. Ismerd meg a talajcsavart és tudj meg többet a szerkezet, valamint a telepítés árairól! Hidd el, nem fogsz csalódni!

 

Talajcsavar alkalmazása versus betonozás

A talajcsavar szinte minden típusú talajba installálható, legyen szó agyagos vagy akár vizes területről, tökéletesen funkcionál. Használatához nincs szükség egyenes és rendezett területre, a legnagyobb előnye, hogy teljes mértékben megóvja a környezetét, amellyel hozzájárul fő küldetésünk megvalósításához is.

 

A talajcsavar kiemelkedő tulajdonságai

 

Nincsenek káros és mérgező anyagok, nincsen romboló tereprendezés és ártó beavatkozás. Teljes mértékben környezetbarát megoldásról van szó, amelyet szükség esetén egyszerűen áthelyezhetsz és újra is hasznosíthatsz. Így amennyiben meggondolod magadat, akkor sem hagysz nyomot a környezetedben. Anyaga stabil és strapabíró, ellenáll különböző természeti és időjárásbéli viszonyoknak. Így igazán időtálló megoldást ismerhetsz meg személyében.

 

Telepítése gyors és egyszerű, amint megfelelő rögzítésre került a talajba már egyből terhelhetővé is válik – ez is az egyik legnagyobb előnye a betonozással szemben. Mindazonáltal pedig sokkal olcsóbb, mint a rengeteg cement és sóder beszerzése, a keverési és a depózási munkálatokról nem is beszélve.

Miért kedvezőbb a talajcsavar ára?

 

A betonozás mindazonáltal, hogy rengeteg anyagot igényel, nagyobb munkaerőre is szükség van annak függvényében, hogy hogyan kerül előállításra a beton. Amennyiben egy olyan területen képzeled el álmaid nyaralóját, amely az erdő közepén helyezkedik el, akkor ne is számíts a betonkeverő kocsi szolgálataira. Ekkor kézileg történik a beton keverése, természetesen betonkeverő gép segítségével - azonban sokkal nagyobb munkával és hosszabb munkavégzési idővel jár.

 

Az anyagköltségen felül további kiadást generálhat:

 

-          Az előzetes tereprendezés – markológép és személyzet bérlése.

-          Cement, sóder, valamint további anyagok beszerzése vagy betonkeverő mixerkocsi házhoz rendelése.

-          Az alapért felelős csapat munkadíja – amely akár egy hetes munkavégzést is takarhat a beton saját kezű keverésétől függően.

-          A betonozás után maradt hulladék vagy felesleges anyag elszállítása.

 

Milyen költségekre számíts talajcsavar esetében?

 

Minderről a talajcsavar alkalmazása során megfeledkezhetsz, hiszen nincs szükség tereprendezésre, akár egyenetlen vagy lejtős talajra is könnyen telepíthető. Nincs szükség semmilyen kiegészítő anyagra, csupán magát a talajcsavart szükséges beszerezned.

 

A legtöbb talajcsavar kézzel is installálható, amennyiben nagyobb teherbírású csavarra van szükséged, akkor annak behajtásához egy speciális gépről érdemes gondoskodnod. A szakemberek munkadíja is töredéke lesz, hiszen pontos felméréseket követően néhány óra alatt már használható és terhelhető lesz a talajcsavar, úgyhogy az építkezésnek sem kell állnia. Az elképzelésekhez igazodva időben el fog készülni a tervezett építmény.

 

A talajcsavar és a telepítés ára

 

Ár tekintetében számolnod kell a talajcsavar és a telepítés árával. A legolcsóbb talajcsavar 4.900 Ft, míg a legdrágább darab 24.900 Ft. Az árat a talajcsavar típusa, nagysága, valamint teherbíró képessége egyaránt befolyásolja. Telepítés költsége kapcsán pedig a kisebbek 2.000 Ft darabáron, míg a nagyobbak 7.000 Ft-os darabáron érhetők el. Amint látod a költségek még egy nagyobb alapterületű könnyűszerkezetes ház esetében is kifejezetten barátságosak.

 

Amennyiben szeretnél még többet megtudni a talajcsavar telepítésének folyamatáról vagy beszereznéd a terveidhez leginkább illeszkedő talajcsavart, akkor bátran fordulj kollégáinkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésedre!